Jin Dergi’nin 114. sayısı ‘Görünmeyen Kadın Emeğine Karşı: Kolektif ve Demokratik Ekonomi Mücadelesi’ kapağı ile yayımlandı
Jin Dergi, 114. sayısında; kadınların görünmeyen emeğine odaklanırken, bunun nasıl komünal bir ekonomi ile aşılabileceğini ele alıyor.
Döne Gevher, “Görünmeyen Kadın Emeği” başlıklı yazısında kadın emeğinin görünmezleştirilişini tarihsel ve toplumsal bağlamda ele alırken, bu emeğin gündelik hayatın sürekliliğindeki yerine dikkat çekiyor.
“Kadın Emeğiyle Komünal Ekonomi” yazısında Deniz Hevî, kadınların kolektif üretim ve dayanışma pratikleri üzerinden alternatif bir ekonomik yaşam tahayyülünü ele alıyor.
Bahar Gök “Kadın işçiler 1 Mayıs’tan ne bekler?” başlıklı yazısında 1 Mayıs’ın kadın işçiler için ne anlama geldiğine, kadınların beklentilerine ve taleplerine odaklanıyor.
Fatoş Stêrk, “Geçmişten Bugüne Sinemada Kadının Görünmez Emeği” yazısında sinema sahnesinde kadınların üretici gücünün nasıl sürdüğünü ve bu emeğin nasıl görünmez kılındığını ele alıyor.
“Duygusal Emek Üzerine Bazı Düşünceler” başlıklı yazısında Sakine Esen Yılmaz, kadınların bakım, ilgi ve duygusal yüklerle nasıl karşı karşıya bırakıldığına dikkat çekiyor.
“Dersim” yazısında Yüksel Mutlu, Dersim’in tarihsel hafızasında kadınların yerini merkeze alarak, 1938’de kolektif direnişin ve travmanın toplumsal bellekteki izini ele alıyor.
Yeni sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
Görünmeyen Kadın Emeği / Döne Gevher
Kadın Emeğiyle Komünal Ekonomi / Deniz Hevî
Kadın İşçiler 1 Mayıs’tan Ne Bekler? / Bahar Gök
Geçmişten Bugüne Sinemada Kadının Görünmez Emeği / Fatoş Stêrk
Duygusal Emek Üzerine Bazı Düşünceler / Sakine Esen Yılmaz
Dersim / Yüksel Mutlu
Yazıları okumak için tıklayınız
HABER MERKEZİ