Avustralya, sert nefret suçları yasalarını kabul ettiğini bildirerek, kamusal alanda Nazi selamı verenlere 12 ay hapis cezası verileceğini duyurdu
Avustralya, bir açıklama yaparak “terör suçları ve nefret sembolleri”nin sergilenmesi gibi suçlar için zorunlu asgari cezalar içeren sert nefret suçları yasalarını kabul ettiğini bildirdi. Bu adım, son dönemde ülkede gelişen antisemitizm artışına karşı bir çözüm olarak atıldı.
Hapis cezası
Yasalar, kamuya açık alanlarda Nazi selamı vermek gibi daha az ciddi nefret suçları için 12 ay, terör suçlarından suçlu bulunanlar için ise 6 yıl hapis cezası gibi asgari hapis cezaları öngörüyor. Hükümetin nefret suçları tasarısı, geçen yıl parlamentoya sunulmuştu ve insanların ırkı, dini, milliyeti, etnik kökeni, siyasi görüşü, cinsiyeti, cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği ve interseks statüsüne dayalı olarak şiddet veya güç tehditleri yapmayı suç haline getirdi.
Son aylarda, ülke genelinde sinagoglara, Yahudi toplum üyelerinin binalarına ve arabalarına yapılan saldırılarda artış gözlemlenmiş, ayrıca Sydney’de bir karavanın patlayıcılarla yüklü olduğu ve içinde Yahudi hedeflerinin bir listesinin bulunduğu keşfedilmişti.
Nazi selamı nedir?
Nazi selamı, Almanya’nın Nazi rejimi sırasında, Adolf Hitler’e sadakati ve Nazi Partisi’nin ideolojisini simgelemek için kullanılan bir selam verme biçimiydi. Bu selam, sağ kolun düz bir şekilde kaldırılması ve avuç içinin aşağıya bakacak şekilde yapılmasıyla gerçekleştirilirdi.
Nazi selamı, 1930’lar ve 1940’lar boyunca Nazi Almanyası’nda devlet tarafından zorunlu hale getirilmişti ve Yahudi soykırımı gibi insanlık suçlarını içeren Nazi ideolojisinin bir sembolü haline gelmişti.
Bugün, Nazi selamı, ırkçı, antisemitik ve faşist görüşleri destekleyen bir sembol olarak tanınmakta ve birçok ülkede yasaklanmıştır.
DIŞ HABERLER