Ağrı İl Özel İdaresi, DEM Partili belediyelerden aldığı araçları AKP’li Panos Belediyesi’ne tahsis etti
Ağrı İl Özel İdaresi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçiminin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimine geçen belediyeye tahsis ettiği kanal açma (Kuka) aracı, kepçe, vidanjör ve çöp araçlarını geri aldı. DEM Partili Giyadîn (Diyadin) Belediyesi’ne geçmiş dönemde tahsis edilen sulama aracı da Nisan ayında geri alındı. İdarenin araçları daha sonra AKP yönetimindeki Panos (Patnos) Belediyesi’ne tahsis edildi.
DEM Partili Agirî İl Genel Meclisi Eşbaşkanı Melik Özmüş, idarenin araçları AKP’li belediyeye tahsis etmesinden kaynaklı hizmetlerin aksadığını söyledi. Agirî’nin 563 köyünün olduğunu aktaran Melik Özmüş, “Biz halka hizmet etmeye çalışırken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri bizimle ortaklaşmıyor. Birim müdürleri ‘işimden olacağım’ korkusuyla bizimle konuşmaya korkuyor. İl Genel Meclisi’nin 29 encümeni var. Bunun 20’si DEM Partili, 8’i AKP’li, 1’i ise Yeniden Refah Partili (YRP). İl Özel İdaresi’nde yapılan işlerin bilgilendirmesi, tek bir encümeni olan YRP’liye bile yapılıyor” diye konuştu.
‘Araçları DEM Partili belediyeden çekmek için aldılar’
Melik Özmüş, “31 Mart’tan önce bazı araçlar Agirî Belediyesi’ne verilmişti. Bunu AKP’li Savcı Sayan döneminde yapmışlardı. Fakat seçimlerde DEM Parti’nin belediyeyi kazanmasıyla araçlar geri çekildi. Giyadîn Belediyesi’nde bulunan sulama aracı da çekildi. Bu sulama aracı 10 yıla yakın bir süredir Giyadîn Belediyesi’ndeydi. Geri çekilen bu araç İl Özel İdare’nin hiçbir işine yaramıyor. Sadece DEM Partili belediyeden çekmek için aldılar” diye kaydetti.
’35 köyümüz mağdur edildi’
Agirî’de 6 yıl önce başlatılan bir proje kapsamında bazı köylerin alt yapı çalışmalarının Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bağlandığına dikkati çeken Melik Özmüş, “Bu proje kapsamında şu an 35 köyümüz mağdur edildi. Bu köylerin kanalları yarım bırakıldı ve alt yapıları yapılmadı. Bizler buralara hizmet götürmek istiyoruz fakat şu an İl Özel İdaresi’ne ait araçlarımız yok. Buraya müdahale etmemiz için kanal açma makinası ve kanaldaki suyu çekmesi için vidanjör olması gerekiyor. Mevcut envanterimizde bir kuka, 3 adet vidanjör görünüyor. Fakat bunlardan sadece bir kuka ve 1 vidanjör duruyor. Araçlarımızın nerede olduğunu talep etmemize rağmen nerede olduğu bize söylenmiyor. Bu bilgiyi bizden saklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri. Çünkü bu araçların AKP’li Panos Belediyesi’ne verildiğini biliyoruz. Bunu da resmiyete dökmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı. İl Özel İdaresi’ne ait birçok aracın Panos Belediyesi’nin hizmetine sunulduğunu kaydeden Melik Özmüş, bütün girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.
Haber: Ömer Akın \ MA