Bir ‘Amedspor taraftarlığı’ analizi
Amedspor taraftarlığı, Kürt seçmenin 'Oyumu kendime veriyorum!' sahiplenişidir. Aynı zamanda hâlâ diri olan güçlü direniş ruhunun bir başka göstergesidir Bedri...
Tümünü GörDetailsAmedspor taraftarlığı, Kürt seçmenin 'Oyumu kendime veriyorum!' sahiplenişidir. Aynı zamanda hâlâ diri olan güçlü direniş ruhunun bir başka göstergesidir Bedri...
Tümünü GörDetailsTaksim tartışmalarıyla oyalanan, Saraçhane kumpasıyla sonuçlanan süreç, dönemin gerektirdiği milyonların ev sahipliğindeki 1 Mayıs’ı ıskalatmıştır. Iskalanan, toplumun 31 Mart sonrası...
Tümünü GörDetailsZaten düzenli kitap okuyordum ve şimdi, paralel okumakla, hem okuma tutkum perçinleniyor hem de yıllardır yasak, eğitimini hiç görmediğimiz anadilimizin...
Tümünü GörDetailsDezavantajlı Kürt çocukları, birçok zorlukla karşı karşıyadır. Fakat, eğitim, sağlık ve sosyal kalkınma programları aracılığıyla umut ışıkları da belirmektedir. Sorunun...
Tümünü GörDetailsDevrimci demokratik güçlerin örgütsel ve politik olarak yoğunlaştırılması; ezilenlerin hareket halinde ama dağınık kesimlerini sürecin içine çekebilecek, birleşik bir halk...
Tümünü GörDetailsİki Saraçhane vardı. Biri devrimciliği ve 77 hatırasını CHP Belediyesi'nin bahçesine bırakan ‘mış' gibi (D)İSK’in olan, öteki yüzü Taksim'e dönük,...
Tümünü GörDetailsYarım Kalmasın Hiçbir Öykü’nün anlatıcısı Terzi Mediha’dır. Kendisi de hem okuma hem de yazma heveslisi bir kadındır. Bitişik dükkânda sahaflık...
Tümünü GörDetails