Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen KESK İstanbul Şubeler Platformu, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade talebini yineledi
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi talebiyle Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi. “KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı eylemde, “Barış talebi suç değildir” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atılırken, eyleme KESK üyelerinin yanı sıra birçok yurttaş da katıldı.
‘İşimiz için sokaklardayız’
Açıklamada konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, aylardır KHK ile işlerinden atılan arkadaşları için sokaklarda olduklarını belirterek, “Bizler mesleklerimizi kopya skandallarıyla, torpillerle kazanmadık. Alın terimiz, emeğimizle kazandık. Emeğimize, mesleğimize, arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Ardından söz alan barış akademisyeni Zeliha Gizem Sayın ise neo-liberal politikaların her alanda güvencesizliği ve sömürüyü öne çıkardığını söyledi. Sayın, dayanışmanın önemine dikkat çekti.
‘İhraçlar işlerine geri dönsün’
Daha sonra platform adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mesut Mike, 4 bin 770 KESK üyesinin ihraç edildiğini hatırlatarak, iktidarın hak gaspı yaptığını belirtti. Mike, iktidarın işe alımlarda “Güvenlik soruşturması” adı verilen hukuksal dayanağı olmayan uygulamalarla kadrolaşmaya dayalı bir istihdam politikası uyguladığını dile getirdi. Mike, iktidarın muhalif olduğunu düşündüğü kesimleri kamu alanının dışında tuttuğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Bir yandan muhalif olduğunu düşündüğü kesimleri kamu alanının dışında tutarken bir yandan da haksız hukuksuz ihraçlar yöntemi ile kendi açısından dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışmaktadır. Çünkü yasal olmayan meşru olmayan toplumun vicdanını rahatsız eden politikaların karşısında muhalif yapı ya da kurum istememektedir.”
Mike, hukuksuz bir şekilde işinden atılan bütün emekçilerin işe iade taleplerini yineledi.
Eylem atılan sloganlarla son buldu.
İSTANBUL