Catania Üniversitesi’nde ’Demokratik Konfederalizm’ dersleri veren Prof. Gianni Piazza, Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrıya karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini söyledi
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı “Demokratik Toplum ve Barış Çağrısı” tartışılmaya devam ediyor. Çağrı, sadece Kürdistan ve Türkiye’de değil, uluslararası ölçekte de büyük yankı uyandırdı. Ortadoğu’da, Akdeniz’de, Libya’da, Ukrayna’da devletlerin adeta savaş yarışına girdiği bir dönemde, Abdullah Öcalan’ın barıştan bahsetmesi, sol, sosyalist, ekolojist, kadın örgütleri başta olmak üzere ilerici tüm kesimleri heyecanlandırdı.
İtalya’nın başkenti Roma’da, 11-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen “Uluslararası Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Konferansı”na büyük ilgi gösterildi.
1432 yılında İtalya’nın Sicilya Adası’nda kurulan Catania Üniversitesi’nden Profesör Gianni Piazza da konferansın katılımcıları arasında yer aldı. Aynı zamanda Sicilya’da Kürt Halkı ile Dayanışma Komitesi’nde yer alan Profesör Piazza, ANF’ye konuştu.
Destekler artmalı
Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrıyı hatırlatarak, bu çağrının aynı zamanda demokratik konfederalizm fikrinin pratikleşmesini de içerdiğini belirten Gianni Piazza, bunun sadece Rojava için değil, tüm alanlar için geçerli olduğunu söyledi. Çağrının yaygınlaşması ve hayata geçmesi için kendilerini sorumlu gören Gianni Piazza, “Bildiğiniz gibi sivil toplumda ya da sol-sosyalist örgütlenmelerde Öcalan’ın özgürlüğü ve demokratik konfederalizm fikri için büyük bir destek var. Bu destek, şu an olduğundan çok daha fazla yaygın olmalı” diye konuştu.
‘Rojava devrimi üzerine ders veriyorum’
“Bizim görevimiz de şu anda yaptığımızdan daha fazlasını yapmak” diyen Gianni Piazza, şöyle konuştu: “Örneğin, ben üniversite profesörüyüm ve siyasal sosyoloji derslerimde ‘Demokratik Konfederalizm’ ile ‘Rojava Devrimi’ üzerine özel bir konu var. Bu dersler sayesinde öğrencilerim, Kürdistan’da neler olup bittiğini öğreniyor. Fakat genelde gençler bu konuda fazla bilgi sahibi değil. Bu yüzden, bu düşünceleri derslerim aracılığıyla tanıtıyor olmam önemli. Herkes bulunduğu alandan bu fikirlerin yayılması için bir şeyler yapmalı.”
‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmeliyiz’
Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün kolay olmadığını ve bunun için daha fazla mücadele etmek gerektiğini kaydeden Gianni Piazza, hamlenin yarattığı baskılara, Kürdistan’da, Avrupa’da ve dünyanın dört bir yanında halkların verdiği mücadeleye rağmen Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün henüz sağlanamadığını ifade etti. “Ama bu bizim umudumuz, bu çok açık. Bu yüzden, hükümetlerimize ve doğrudan Türk hükümetine baskı yapmak için elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullanan Gianni Piazza, Türkiye’deki siyasi ortamın değişmesi gerektiğini söyledi.
‘Özgürlüğünü umut ediyoruz’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına da değinen Gianni Piazza, demokratik ortamın belirsiz ve gergin olduğuna dikkat çekti. Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesiyle siyasi ortamın değişebileceğinin altını çizen Gianni Piazza, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü umut ettiğini belirtti.
HABER MERKEZİ